Συμμετοχή / Παρακολούθηση

(for English click here)

Συμμετοχή στο συνέδριο με εισιτήριο
Participate in the event with ticket
Παρακολούθηση του συνεδρίου
Watch the event

Καλώς ορίσατε στο WordCamp Greece 2021 – Online

Στο WordCamp Greece 2021 θα έχετε την επιλογή να συμμετάσχετε ή να το παρακολουθήσετε μέσα από τo κανάλι της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress. Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.

Αν σας ενδιαφέρει απλώς να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα εργαστήρια

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα μας στο ΥouTube. Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το Facebook. Και στις δύο περιπτώσεις δεν απαιτείται εγγραφή εφόσον η πλοήγηση στα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα είναι ελεύθερη (στο Facebook η εμπειρία θα είναι καλύτερη αν συνδεθείτε χρησιμοποιώντας ένα προφίλ).

ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ

Κατοχυρώστε έγκαιρα το εισιτήριο σας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι πεπερασμένος. Η συμμετοχή επιτρέπει την αλληλεπίδραση (υπό όρους) με τους ομιλητές, την συμμετοχή στα εργαστήρια καθώς και πρόσβαση σε πρωτότυπο υλικό των χορηγών. Στο περιθώριο του συνεδρίου μπορείτε να βρεθείτε με άλλους συμμετέχοντες και να συνομιλήσετε μεταξύ σας. Μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή σας είναι η αποδοχή του Κώδικα Συμπεριφοράς & Δεοντολογίας του WordCamp. Για να κάνετε κράτηση, επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα και συμπληρώστε την φόρμα.

Συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας ©Airmeet

Μπορείτε να συνδεθείτε με σταθερό υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Αν χρησιμοποιήσετε σταθερό υπολογιστή (συστήνεται) παρακαλούμε κατεβάστε και εγκαταστήστε τον περιηγητή διαδικτύου Google Chrome. Αν χρησιμοποιήσετε φορητή συσκευή παρακαλούμε εντοπίστε την εφαρμογή ©Airmeet στο κατάστημα (διαθέσιμη για Android και iOS) και προχωρήστε σε εγκατάσταση. Κατά την είσοδο σας στην πλατφόρμα ή την εγκατάσταση της εφαρμογής στην φορητή συσκευή θα σας ζητηθεί να δώσετε την συγκατάθεση σας για την χρήση της κάμερας και το μικροφώνου σας. Είναι απαραίτητο να δεχθείτε διαφορετικά τα μέσα αυτά δεν θα είναι διαθέσιμα αργότερα.

Εάν για κάποιο λόγο η πρόσβαση στην πλατφόρμα καταστεί αδύνατη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο (θα επικαιροποιηθεί) για πληροφορίες πρόσβασης σε εναλλακτική πλατφόρμα.

Μικρός οδηγός χρήσης της πλατφόρμας

Η ©Airmeet είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα για την διεξαγωγή online events που λειτουργεί μέσα από τον φυλλομετρητή του υπολογιστή. Παρ’ ότι δουλεύει επαρκώς με κάθε σύγχρονο φυλλομετρητή, για λόγους καλύτερης συμβατότητας προτείνεται να χρησιμοποιήσετε τον Google Chrome. Επειδή η πλατφόρμα “τρέχει” σε απομακρυσμένο υπολογιστικό σύστημα μέσω του φυλλομετρητή, μπορεί να λειτουργήσει και σε παλαιότερους υπολογιστές αλλά για καλύτερη εμπειρία συστήνεται να χρησιμοποιήσετε έναν με τουλάχιστον 4Gb μνήμη RΑΜ και διπύρηνο επεξεργαστή (τύπου Intel i3 ή AMD Ryzen3). Θα λειτουργήσει και σε σύγχρονες συσκευές με επεξεργαστή ARM.

Αν είστε ομιλητής η διοργανώνετε ένα εργαστήριο στα πλαίσια του συνεδρίου, είναι μια καλή ιδέα να συνδεθείτε με καλώδιο Ethernet απευθείας πάνω στο router. Αν και η τεχνολογία WIFI έχει αναπτυχθεί δραματικά, διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την σύνδεση σας εφόσον συνδέεστε ασύρματα. Αυτοί οι παράγοντες αμβλύνονται ή μπορεί και να απουσιάζουν εντελώς αν συνδεθείτε απευθείας με ένα καλώδιο στην συσκευή σας.

Πως θα εισέλθω στο συνέδριο;

Για την είσοδο σας στην πλατφόρμα απαιτείται η διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας. Μέχρι την έναρξη του συνεδρίου, θα έχετε λάβει μια απάντηση που θα κατοχυρώνει την θέση σας στην πλατφόρμα. Απλώς συνδεθείτε στην παρακάτω διεύθυνση (θα σας ζητηθεί να εισάγετε το email σας). Ανάλογα με την ιδιότητα σας θα λάβετε αυτόματα τον αντίστοιχο ρόλο (speaker ή attendee) που θα εμφανίζεται στην άκρη του παραθύρου σας εφόσον συμμετέχετε σε κάποια συζήτηση. Καθ όλη την διάρκεια της συζήτησης, το πρόσωπο που συντονίζει την συζήτηση (host) έχει την αρμοδιότητα να αποβάλλει από το δωμάτιο οποιονδήποτε κρίνει ότι ο λόγος ή κάποια ενέργεια του αντιβαίνει των Κώδικα Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας του συνεδρίου, μετά από μια έγκυρη προειδοποίησή του.

Σύνδεσμος εισόδου στο event

https://www.airmeet.com/e/53c82b50-913a-11eb-b4fa-db441adc71de

Εφόσον επισκεφθείτε τον σύνδεσμο και εισάγετε το email σας, θα μεταφερθείτε στον χώρο της Υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να επιλέξετε μία δραστηριότητα (όπως θα κάνατε και στον χώρο ενός συνεδρίου που θα λάμβανε χώρα “δια ζώσης”). Θα πρέπει η δραστηριότητα που θα διαλέξετε να είναι ενεργή για να εισέλθετε σε αυτήν (αλλιώς μπορεί να βρεθείτε σε “άδειο δωμάτιο”). Σε κάθε περίπτωση μη φοβηθείτε να πλοηγηθείτε μέσα στους εικονικούς χώρους του συνεδρίου και να μεταπηδήσετε από την μία τοποθεσία στην άλλη οποιαδήποτε στιγμή.

Τοποθεσίες

Στον εικονικό χώρο του συνεδρίου που θα βρείτε στην ©Airmeet μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω τοποθεσίες:

Reception: είναι ο χώρος υποδοχής, το αρχικό “δωμάτιο” που επισκέπτεστε κατά την είσοδο στην πλατφόρμα και μπορείτε να γυρίσετε σε αυτόν οποιαδήποτε στιγμή.

Sessions: είναι ο χώρος των ομιλιών και των εργαστηρίων. Εκεί δηλαδή που θα περάσετε το μεγαλύτερο διάστημα του συνεδρίου. Σημειώστε ότι μπορείτε να βρίσκεστε πάντοτε μέσα σε ένα track, άρα είναι πρακτικά αδύνατη η συμμετοχή σε δύο διαφορετικές ομιλίες. Βεβαίως, όλες οι ομιλίες και τα εργαστήρια θα εγγραφούν ψηφιακά και θα αναρτηθούν στο κανάλι YouTube της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (όσο χρειάζεται για να γίνει η επεξεργασία τους) οπότε και θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε όλα αυτά που δεν μπορέσατε κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Lounge: εδώ είναι ένα εικονικό σαλόνι που μπορείτε να μοιραστείτε τον χρόνο σας, να ανταλλάξετε απόψεις, πληροφορίες και να γνωρίστε άλλους συμμετέχοντες. Καθώς θα εισέλθετε στο σαλόνι μπορείτε να καθίσετε σε ένα τραπέζι. Κάθε τραπέζι μπορεί να φιλοξενήσει έναν αριθμό συμμετεχόντων και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μετακινηθείτε σε ένα διαφορετικό. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο παραμονής σε ένα τραπέζι αλλά σίγουρα δεν θα θέλετε να περάσετε όλο σας το χρόνο εκεί και να χάσετε τις καταπληκτικές παρουσιάσεις των ομιλητών μας.

Arena: ένας μεγάλος χώρος αφιερωμένος στους αγαπημένους μας χορηγούς που με τις γενναιόδωρες προσφορές τους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το συνέδριο σε συνθήκες πραγματικά δύσκολες για όλους. Μέσα στην Arena θα μπορέστε να γνωρίσετε τους χορηγούς, να έρθετε σε επαφή με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους, να εξερευνήσετε τις καινοτομίες τους και να συνομιλήσετε με εκπροσώπους τους. Και πάλι εδώ μπορείτε να δεσμεύσετε μια θέση σε ένα τραπέζι για να μπορέσετε να συμμετέχετε σε μια κουβέντα ή μια παρουσίαση. Σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε λίγο χρόνο ανάμεσα στις ομιλίες για να το κάνετε αυτό.

Όλες τοποθεσίες είναι πλήρως διαθέσιμες στην εκδοχή της πλατφόρμας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στις εφαρμογές για κινητές συσκευές ενδέχεται κάποιες τοποθεσίες να μην έχουν ενεργοποιηθεί ή να έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα.

Πως συζητάμε στα sessions

Την συζήτηση συντονίζει μέλος της Oργανωτικής Oμάδας του WordCamp Greece 2021. Όταν ενεργοποιηθεί η ομιλία, μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί στον φυλλομετρητή σας. Πατώντας στον σύνδεσμο εισέρχεστε και αμέσως μπορείτε να δείτε τα πρόσωπα που βρίσκονται στην οθόνη. Στην πλευρική στήλη μπορείτε να αφήσετε κάποια ερώτηση που θα σας ενδιέφερε να απαντηθεί από τον ομιλητή. Κατά την διάρκεια μια ομιλίας μπορεί να υπάρχει poll (δημοσκόπηση) που τα αποτελέσματα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ομιλητή.

Κάτω από τον χώρο των video υπάρχουν μερικά χρήσιμα πλήκτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δηλώσετε κάποια συναισθηματική αντίδραση (emoji) και να μοιραστείτε οπτικό υλικό. Στο πλαίσιο των ερωτήσεων – απαντήσεων μπορείτε να ζητήσετε τον λόγο κάνοντας κλικ στο χαρακτηριστικό εικονίδιο με το χεράκι. Αν ο συντονιστής σας βάλει μέσα στην κουβέντα, θα εμφανιστείτε στο παράθυρο των βίντεο σε μια διάταξη παράλληλα με τους υπόλοιπους συνομιλητές και μόνο εφόσον τελειώσει η συζήτηση ή κληθεί άλλος συμμετέχοντας στο πάνελ θα σταματήσετε να εμφανίζεστε στην οθόνη. Μην ξεχνάτε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας σας βλέπουν όσοι συμμετέχουν στο δωμάτιο καθώς και όσοι παρακολουθούν το συνέδριo μέσα απο το YouTube ενώ η μετάδοση εγγράφεται ψηφιακά. Για ότι χρειαστείτε, μπορείτε να απευθύνετε το λόγο στην συντονίστρια ή στην ομιλήτρια όπως θα κάνατε και σε μια “δια ζώσης” κουβέντα.

Κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες

  • Κατά την διάρκεια της αρχικής σας σύνδεσης με την πλατφόρμα είναι πιθανόν να μην μπορείτε να ενημερώσετε τα στοιχεία του προφίλ σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδεθείτε νωρίτερα από την έναρξη του συνεδρίου και συμπληρώστε τα στοιχεία του προφίλ σας.
  • Ο διαμοιρασμός της οθόνης μπορεί να μην λειτουργήσει. Διαπιστώσαμε ότι κάποιες φορές ο διαμοιρασμός της οθόνης δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν. Για καλύτερα αποτελέσματα, αν έχετε κάποιο υλικό να μοιραστείτε, μετατρέψτε το σε μορφή .pdf (Adobe Acrobat). Ένας σύγχρονος επεξεργαστής κειμένου τύπου MSOffice ή OpenOffice μπορεί να αποθηκεύει αρχεία σε τέτοια μορφή με μια απλή αλλαγή του τύπου αρχείου κατά την αποθήκευση.
  • Η ένδειξη της ποιότητας σύνδεσης μπορεί να μην είναι ακριβής. Βεβαιωθείτε ότι κατά την διάρκεια της συμμετοχής σας στο συνέδριο ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με την παροχή ρεύματος (κάποιοι υπολογιστές μπορεί να μειώνουν την απόδοση της ασύρματης κάρτας δικτύου όταν ο υπολογιστής λειτουργεί με μπαταρία).
WordCamp Greece 2021

Welcome to WordCamp Greece 2021 – Online event

In WordCamp Greece 2021 you will have the option to participate or watch it through the channel of the Greek Community of WordPress. In this text you will find detailed information.

If you are just interested in attending lectures and workshops

In this case, you can visit our YouTube page. Alternatively you can follow through Facebook. In both cases registration is not required as long as the navigation on the specific social networks is free (on Facebook the experience will be better if you connect using a profile).

If you are interested in participating

Register your ticket in time as the number of seats is finite. The participation allows the interaction (conditionally) with the speakers, the participation in the workshops as well as access to original material of the sponsors. On the sidelines of the conference you can meet other participants and chat with each other. The only condition for your participation is the acceptance of the Code of Conduct & Ethics of WordCamp. To make a reservation, visit the corresponding page and fill in the form.

Participation through the ©Airmeet platform

You can connect to a desktop or mobile device. If you use a desktop (recommended) please download and install the Google Chrome web browser. If you are using a mobile device please locate the ©Airmeet app in the store (available for Android and iOS) and proceed with the installation. When you enter the platform or install the application on the mobile device you will be asked to give your consent for the use of your camera and microphone. It is necessary to accept otherwise these means will not be available later.

If for some reason access to the platform becomes inaccessible during the conference, visit the link below (will be updated) for information on accessing an alternative platform.

Brief platform user guide

©Airmeet is a modern platform for conducting on-line events that works through the computer browser. Although it works well with any modern browser, it is recommended that you use Google Chrome for better compatibility. Because the platform “runs” on a remote computer system through the browser, it can work on older computers but for a better experience it is recommended to use one with at least 4Gb of RAM and a dual core processor (type Intel i3 or AMD Ryzen3). It will work on modern devices with an ARM processor as well.

If you are a speaker or running a conference workshop, it is a good idea to connect an Ethernet cable directly to the router. Although WIFI technology has evolved dramatically, several factors can affect your connection if you are connecting wirelessly. These factors are alleviated or may be completely absent if you connect a cable directly to your device.

How do I enter the conference?

To enter the platform, the email address you used during your registration is required. By the beginning of the conference, you will have received an answer that will secure your place on the platform. Just log in to the address below (you will be prompted to enter your email). Depending on your status you will automatically receive the corresponding role (speaker or attendee) that will appear at the edge of your window if you participate in a discussion. Throughout the discussion, the person coordinating the discussion (host) has the power to expel from the room anyone who deems that his / her speech or any action is contrary to the Conference Code of Conduct and Ethics, after a valid warning.

Event entrance link

https://www.airmeet.com/e/53c82b50-913a-11eb-b4fa-db441adc71de

Once you visit the link and enter your email, you will be taken to the Reception area. This means that you can now choose an activity (as you would at a conference venue “live”). The activity you choose must be active to enter it (otherwise you may be in an “empty room”). In any case, do not be afraid to navigate the virtual spaces of the conference and jump from one location to another at any time.

Locations

In the virtual space of the conference that you will find in ©Airmeet you can visit the following locations:

Reception: is the reception area, the original “room” that you visit when entering the platform and you can return to it at any time.

Sessions: is the space of lectures and workshops. That is where you will spend most of the conference. Note that you can always be in one track, so it is practically impossible to participate in two different speeches. Of course, all the lectures and workshops will be digitally recorded and posted on the Greek WordPress Community YouTube channel in a reasonable amount of time (as long as it takes to edit them) at which time you will be able to watch everything you could not during of the conference.

Lounge: here is a virtual lounge where you can share your time, exchange views, information and meet other participants. As you enter the living room you can sit at a table. Each table can accommodate a number of participants and you can move to a different one at any time. There is no amount of time to sit at a table but you will definitely not want to spend all your time there and miss the amazing presentations of our speakers.

Arena: a large space dedicated to our favorite sponsors who with their generous offers helped us to hold this conference in conditions that are really difficult for everyone. Inside the Arena you will be able to meet sponsors, get in touch with their services or products, explore their innovations and chat with their representatives. Again here you can reserve a seat at a table so you can join a conversation or a presentation. You will certainly be able to find some time between speeches to do this.

All sites are fully available in the PC platform version. In mobile applications, some sites may not be enabled or may have limited functionality.

How we discuss in sessions

The discussion is moderated by a member of the WordCamp Greece 2021 Organizing Team. When the talk is activated, a notification will appear in your browser. By clicking on the link you enter and you can immediately see the faces on the screen. In the sidebar you can leave a question that you would be interested in being answered by the speaker. During a speech there may be a poll whose results can be used by the speaker.

Below the video area are some useful keys that you can use to express an emotional response (emoji) and share visual material. In the context of questions – answers you can ask for the floor by clicking on the characteristic icon with the hand. If the moderator puts you in the conversation, you will appear in the video window in a layout alongside the other interlocutors and only when the discussion is over or someone else is invited to join the panel will you stop appearing on the screen. Do not forget that during the speech you are seen by those who participate in the room as well as those who watch the conference through YouTube while the broadcast is recorded digitally. For whatever you need, you can address the moderator or speaker as you would in a “live” conversation.

Some technical details

  • You may not be able to update your profile information during your initial connection to the platform. For best results, log in earlier than the conference and fill in your profile information.
  • Screen sharing may not work. We found that sometimes the screen sharing did not work as expected. For best results, if you have some material to share, convert it to .pdf format (Adobe Acrobat). A modern MSOffice or OpenOffice type word processor can save files in this format with a simple change of file type during storage.
  • The connection quality indicator may not be accurate. Make sure that your computer is connected to the power supply during your conference (some computers may reduce the performance of your wireless network card when the computer is running on battery power).

Σύντομος Video Οδηγός για Συμμετέχοντες / Short Video Guide for Attendees

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί τον επίσημο σύντομο οδηγό της εταιρείας που έχει αναπτύξει το λογισμικό της πλατφόρμας ©Airmeet. Αποτελεί μια απεικόνιση των βασικών λειτουργιών της και μπορεί να σας δώσει μια πιο γλαφυρή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της.

The following video is the official short guide of the company that has developed the software of the ©Airmeet platform. It is an illustration of its basic functions and can give you a clearer picture of how it works.

Annex

Επιπλέον Πηγές για Ομιλητές / Χορηγούς – Additional Resources For Speakers / Sponsors

©Airmeet Feature Video Guide
Event Entry Options
How to Add Speakers
Creating Sessions
Editing the Social Lounge
Access Session Recordings
Going Live: Speakers and Hosts
Creating Sponsor Booths
Attendee View- How to Navigate Airmeet
How to Register- Attendees

Helpful articles:
Help Center
Internet Browser Requirements
Security Policy