Meet our Gold Sponsor: Generation Y

Εξασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλών επιδόσεων για τους συνεργάτες της και ενεργώντας proactively για την εκπλήρωση των επιχειρηματικών τους αναγκών, η Generation Y – International eBusiness Hub κατέχει ηγετική θέση στους τομείς του e-commerce και του digital transformation. Υπηρετώντας το όραμα της συν-δημιουργίας του ψηφιακού μέλλοντος, επενδύει στρατηγικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των συνεργατών της, δημιουργώντας ισχυρές, δια βίου σχέσεις.

Στην 21ετή πορεία της έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς έχει υλοποιήσει τα περισσότερα επιτυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, τα οποία με τις καινοτομίες που περιλαμβάνουν, τα εμπορικά εργαλεία και τους αυτοματισμούς, αποτελούν ολοκληρωμένες και αποδοτικές λύσεις προς τους συνεργάτες της, σε επίπεδο όγκου πωλήσεων με ταυτόχρονα χαμηλά λειτουργικά κόστη. Παράλληλα, διατηρεί και εκτενές πελατολόγιο στο εξωτερικό, παρέχοντας υπηρεσίες σε πάνω από 24 χώρες σ’ όλο τον κόσμο και διατηρώντας γραφεία σε 10 απ’ αυτές. Ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών καταστημάτων και Β2Β εφαρμογών, καθώς και στην προώθησή τους μέσω δημιουργικών και στοχευμένων ενεργειών digital marketing, εξατομικευμένων για τον κάθε συνεργάτη της. 

Με την πολυετή εμπειρία και περισσότερα από 2.500 projects, η Generation Y έχει αναπτύξει 9 business units: Έρευνα Αγοράς, Creative, Web Development, Mobile, Branding, Performance Marketing, Business Consultancy, Data Analysis & Reporting, Insurance.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Generation Υ συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των άλλων:

  • Σχεδίαση και υλοποίηση έρευνας αγοράς (πρωτογενής & δευτερογενής),
  • (Digital) business consulting & strategy,
  • Tailor-made web design, 
  • Custom web development,
  • Custom web applications,
  • Σχεδίαση και υλοποίηση προσωποποιημένου digital marketing plan,
  • Σχεδίαση και υλοποίηση social media strategy, 
  • Σχεδίαση και υλοποίηση branding campaigns (phygital, digital activations),
  • Strategic search engine optimization,
  • Custom mobile applications.

Η ποιότητα, η εξειδίκευση των συνεργατών και το παραγωγικό αποτέλεσμα είναι βασική φιλοσοφία της μεθόδου λειτουργίας της Generation Y. Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση των υπηρεσιών της εταιρίας, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση των εργασιών της πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, και σε άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή και χώρες της Ευρώπης.

Ενδεικτικά, το εκτενές διεθνές portfolio της Generation Y περιλαμβάνει συνεργασίες με τη Marriott Hotels & Resorts, την Alumil SA, τη Megatek SA, το Middle East Economic Survey, το Johns Hopkins University, το Προξενείο του Παναμά, τη Lapin House, την Toi&moi, τα Hellenic Duty Free Shops, το Pharmacy295, τo Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN, την Berling, τη Sugarfree, το CEO Clubs Greece, την Kosmocar, την Eltrak Group ανάμεσα σε άλλες.

Οι επιδόσεις αυτές ήρθαν ως άμεση συνέπεια της διαφορετικότητας με την οποία η Generation Y προσεγγίζει την εκάστοτε συνεργασία. Συγκεκριμένα, η προσέγγιση που έχει επιλέξει η εταιρία τόσο κατά τη σχεδίαση και υλοποίηση του project, όσο και κατά την προώθησή του, είναι να περνάει μέσα από την εμπορική και επιχειρηματική οπτική γωνία της επένδυσης του πελάτη της. Έτσι, η εταιρία προχωράει σε εις βάθος ανάλυση των επιχειρηματικών αναγκών/στόχων του (assessement phase), προκειμένου η υλοποίηση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι αποκλειστικά δημιουργημένο με βάση τις υποδομές έχει τη μέγιστη απόδοση στους στόχους που θα έχει θέσει με τον εκάστοτε πελάτη.

Η εξατομικευμένη κατασκευή (customized) βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες του συνεργάτη, καθώς και η ταυτόχρονη ενασχόληση πολλαπλών επαγγελματιών του χώρου (σύμβουλοι ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, SEO specialists, web designers, web developers, copywriters κ.ά.) εγγυάται το άψογο αποτέλεσμα, σε οποιοδήποτε επιτήδευμα και κλάδο δραστηριοποίησης του συνεργάτη της εταιρίας.

Σημαντικό στοιχείο της εταιρικής φιλοσοφίας είναι η υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση του project (με παρουσιάσεις και αναλύσεις των στατιστικών στοιχείων πωλήσεων της ηλεκτρονικής επιχείρησης του εκάστοτε συνεργάτη, άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε ανάγκη, ανάλυση των στόχων και καθορισμό νέων) μιας και πρωτεύων στόχος είναι η δημιουργία μιας αμοιβαίας σχέσης, με αποτέλεσμα μια μακροχρόνια συνεργασία που θα αποφέρει ανάπτυξη στο συνεργάτη (business growth).

Οι τρεις εκφράσεις που χαρακτηρίζουν την Generation Y: eBusiness Hub, Performance Oriented, Results Driven.

Ιστορικοί Σταθμοί

  1. 2000 – Ίδρυση της Generation Y.
  2. 2004 – Σύσταση του πρώτου διεθνούς γραφείου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  3. 2006 – Δημιουργία και εγκατάσταση της διεθνούς e-commerce πλατφόρμας, Generation NEXT.
  4. 2012 – Ολοκλήρωση της ανάπτυξης των οκτώ business units.
  5. 2018 – Σύσταση και στελέχωση του δέκατου γραφείου της εταιρείας, στην Κίνα.
  6. 2019 – Εξαγορά ασφαλιστικού πρακτορείου και ενσωμάτωσή του ως ένατου business unit της εταιρείας.